Mineralele sunt nutrienti esentiali care trebuie sa se regaseasca in cantitati suficiente in alimente.
Mineralele, cum ar fi calciul sau magneziul, oligoelemente, cum ar fi zincul si fierul, sunt importante pentru refacerea si mentinerea numeroaselor functii vitale.
Prin fortifierea alimentelor de larg consum cu compusi minerali prin suplimentele alimentare sau farmaceutice, deficientele pot fi compensate sau evitate.
Criteriile pentru alegerea unui compus mineral potrivit sunt:
♦ Proprietatile fizico-chimice - continutul de mineral, solubilitatea in apa, culoare, gust, pH, marimea particulelor
♦ Aspectele fizico-nutritionale - biodisponibilitatea, puritatea, siguranta.
Dr. Paul Lohmann ofera o gama larga de compusi minerali corespunzand cerintelor farmacopeice internationale, legislatiei europene sau in conformitate cu cerintele clientilor.
Calciu | Zinc |
Carbonati de calciu | Citrat de zinc |
Gluconat de calciu | Gloconat de zinc |
Glicerofosfat de calciu | Lactat de zinc |
Lactat de calciu | Sulfati de zinc |
Magneziu | Potasiu |
Citrat de magneziu | Citrat tripotasic |
Carbonati de magneziu | |
Dicitrat trimagnezic | Mangan |
Gluconat de magneziu | Citrat de mangan (II) cu citrat de sodiu |
Glicerofosfat de magneziu | Gluconat de mangan (II) |
Lactat de magneziu | |
Fier | Cupru |
Fumarat feros | Citrat de cupru(II) |
Gluconati ferosi | Sulfat de cupru(II) |
Glicerofosfati ferici | |
Lactati ferosi | Seleniu |
Pirofosfati ferici | Selenit de sodiu |
Sulfat feros | selenat de sodiu |
Fier pudra |