Utilizare functionala
Compusii minerali au multiple proprietati ca aditivi.
Sunt folositi pentru:
♦ Imbunatati durata de pastrare a alimentelor
♦ Schimba sau mentine consistenta
♦ Influenta pozitiv aspectul senzorial sau pentru a imbunatati calitatile gustative
Au un efect de stabilizare sau senzorial asupra alimentelor de larg consum sau sunt folositi ca agenti de prelucrare.
Compusii minerali sunt folositi in principal, printre alte lucruri, ca regulatori de aciditate, stabilizatori, stabilizatori de culoare, agenti antiaglomeranti sau conservanti.
Alimente | Aditivi alimentari | Functii |
Carne si produse din carne | Citrat tripotasic Citrat trisodic Tartrat disodic Acetat de Na anhidru Diacetat de sodiu | Stabilizator regulator PH |
Aditivi pentru panificatie | Propionat de calciu Acetat de calciu Diacetat de sodiu | Conservant regulator pH |
Masline | Gluconat feros Lactat feros Citrat tripotasic Citrat trisodic | Stabilizator culoare regulator pH |
Alte produse Suplimente alimentare | Carbonat de magneziu Oxid de magneziu | Agenti antiaglomeranti/purtatori |