Reducerea acrilamidei

O solutie naturala la o problema naturala

In ultimii ani, acrilamida a devenit unul din motivele de ingrijorare asupra sanatatii. Enzimele pot reduce efectiv nivelul acestei substante chimice cancerigene detectate in painea prajita, biscuiti, snacks-uri şi crackers.
Food Drink Europe, Confederatia europeana a industriei alimentare şi bauturilor (cunoscuta inainte ca CIAA), a lansat apelul de a se gasi solutii eficiente in reducerea acrilamidei pentru industriile ingrijorate. Asparaginaza, cum este cea de la Novozymes - Acrylaway®, a dovedit o substantiala putere de reducere a acrilamidei intr-o gama larga de alimente. Ceea ce este cu adevarat important la Acrylaway® este faptul ca functioneaza efectiv fara a afecta aromele ademenitoare şi aspectul atractiv ale produselor finite. Acesta este un important bonus pentru producatorii de alimente care cauta solutii pentru reducerea acrilamidei şi sunt ingrijorati in legatura cu oferirea de produse atractive catre clientii lor.

Beneficii importante
• Substantiala reducere a nivelului de acrilamida intr-o gama larga de produse coapte,
• Nu altereaza gustul şi aspectul produsului final.