Vinoflow® Max

Filtrati vinurile nu si profiturile voastre

Vinoflow® Max, ultima solutie avand ca tinta filtrarea vinurilor, asigura o procesare sigura si eficienta odata cu protejarea calitatilor vinului. O uniune unica a doua tehnologii fermentative, acest amestec de pectinaze in tandem cu beta-glucanaze, aduce un nou nivel de performanta producatorilor de vinuri.

Cum filtrarea este de multe ori o bariera pentru producatorii de vinuri, acest amestec enzimatic echilibrat ofera o rezolvare inovativa pentru procesul de filtrare care il face mult mai sustenabil.

Economii la consumabile pentru filtrare
Castigati pana la 2.5 litride vin in timp ce economisiti 1 kg de kieselguhr.

Cresteti debitului
Bucurati-va de calitatea exceptionala a vinului prin imbunatatirea protejarii culorii, a corpolentei si a gustului in acelasi timp cu cresterea debitului cu 30–60%.

Faceti procesul mult mai predictibil
Mai rapida, mai usoara, filtrarea creste productivitatea si mareste capacitatea. Aceasta solutie ajuta imbunatatirea etapele de preparare ca cleirea, centrifugarea si stabilizarea la rece. Indexul de filtrabilitate ramane stabil pana inainte de imbuteliere.

Faceti filtrarea mult mai sustenabila
Nu doar ca aceasta solutie salveaza din costurile legate de consumabilele pentru filtrare, dare are si beneficii asupra mediului inconjurator prin filtrarea vinului folosind mai putin kieselguhr, apa si energie.

Eficienta si stabilitate dupa filtrare:
Index de colmatare scazut si stabil

Stabilitatea indexului de colmatare in timp cu si fara Novozymes Vinoflow® Max

Dupa filtrare, aproape toate vinurile tratate cu Vinoflow® Max de la Novozymesau un indice mic de colmatare. Dupa 1 luna, vinul filtrat are un indice de colmatare mai stabil datorita Vinoflow® Max. In conditii industriale, o treime din vinuri trebuie sa fie refiltrate inainte de imbuteliere datorita cresterii indicelui de colmatare.

Imbunatatirea filtrabilitatii in testele la scara larga

Imbunatatirea fluxuluitestele la scara larga la filtrarea cu kieselguhrcu si fara Novozymes Vinoflow® Max

Testele la scara mare au fost efectuate pe 7500 hLde vin. In toate tipurile de vin tratate cu Novozymes Vinoflow® Max, fluxul a fost crescut in medie cu 30%. Pierderile reduse de vin, scurtarea timpului ciclului de filtrare si consumul redus de kieselguhr sunt beneficiile majore.
Lmh: litru/metru patrat/ora

Reducerea turbiditatii (NTU) si imbunatatirea indicelui de filtrabilitate (CFLA)

Turbiditatea (NTU) si indexul de filtrabilitate(CFLA) masuratori cu si fara Novozymes Vinoflow® Max pe diferite tipuri de vin (Merlot, Amestec de Bordeaux,Sauvignon blanc)

Masurarea turbiditatii (NTU) este importanta dar nu suficienta pentru a prezice filtrabilitatea vinului. Vinurile tratate cu Vinoflow® Max de la Novozymes, chiar si fara efect asupra reducerii turbiditatii (NTU), arata o imbunatatire de la 27% la 80% a indexului de filtrabilitate(CFLA).
Observatie: Cu cat mai mic CFLA, cu atat mai buna filtrabilitate a vinului. (CFLA: Criteriu de Filtrare Lamothe-Abiet).

Mai multe detalii gasiti in sectiunea LAMOTHE-ABIET de pe acest site.