Shapeit®

Spargerea codului pentru biscuiti mai buni.

Enzimele de coacere pentru crackersi, biscuiti, napolitane si prajiturele imbunatatesc proprietatile aluatului precum si atributele senzoriale ale produsului final. Realizati crackersi cu Shapeit Biscuit.

Produse delicioase ca biscuiti, crackersi, napolitane sau prajiturele necesita o faina de grau cu continut redus de proteina pentru a asigura o forma si imprimarea fara defect, ceea ce face ca produsul vostru sa devina irezistibil pentru consumatori. Daca glutenul fainii este prea puternic, atunci aluatul pentru biscuiti sau crackersi devine greu de prelucrat si apar defecte ca structura sfaramicioasa si forma neregulata. Shapeit Biscuit este o rezolvare enzimatica a acestor probleme prin slabirea retelei glutemice a aluatului asigurand caracteristici bune ale aluatului pentru obtinerea de biscuiti si crackersi de buna calitate si usor de ambalat.

Beneficii
♦  Inmuierea structurii glutenului si extensibilitatea aluatului,
♦ Imbunatatirea prelucrabilitatii,
♦ Caracteristici mai bune de imprimare a aluatului,
♦ Forma uniforma a produsului, suprafata si culoare mai buna,
♦ Flexibilitate marita in alegerea fainurilor,
♦ Imbunatatirea perceptiei gustative si a texturii,
♦ Fara afectarea aromei,
♦ Prietenos cu mediul inconjurator.

Indeplinirea cerintelor voastre
Shapeit Biscuit poate fi introdus direct in faina sau in apa in timpul mixarii sau se poate utiliza ca ingredient in retetele de amelioratori.

Modul de actionare a enzimei asupra proteinei glutenului

Fig.1. Enzima taie intreg lantul de proteine in mici bucati prin care aluatul devine mai prelucrabil.


Shapeit® Biscuit imbunatateste semnificativ caracteristicile produselor

Fig.2. Shapeit® Biscuit (dreapta) confera biscuitilor o forma regulata, culoare si suprafata atractive comparativ cu biscuitii produsi fara o solutie de slabire a glutenului.

 

Comparatie a efectului Metabisulfitului de sodiu versus Shapeit® Biscuit

Fig.3. Shapeit Biscuit (dreapta) optimizeaza produsul finit printr-o gama de parametrii inclusiv textura.

 

Dozajul recomandat de utilizare a Shapeit® Biscuit
♦ 100-1000 ppmraportat la faina. Doza optima depinde de reteta si calitatea fainii. Doza exacta se va determina prin probe de coacere.