Micronizarea reprezinta reducerea particulelor la o dimensiune mai mica de 10µm prin procese de macinare.
Avantajele substantelor micronizate:
♦ Imbunatatirea comportamentului de dispersare in suspensii
♦ Imbunatatirea proprietatilor organoleptice si senzoriale
♦ Marirea suprafetei de reactie
♦ Imbunatatirea texturii
♦ Imbunatatirea vascozitatii cremelor, gelurilor si lotiunilor
♦ Solubilizare mai buna - cresterea potentiala a puterii de absorbtie biologice.
Domeniile de aplicatii
♦ Lapte si produse din lapte (iaurt)
♦ Bauturi fara alcool, sucuri, bauturi izotonice
♦ Produse de panificatie
♦ Creme, unguente, infuzii, picaturi, lotiuni si capsule
In prezent Lohmann ofera urmatoarele saruri minerale micronizate:
♦ carbonat de calciu
♦ citrat tricalcic
♦ carbonat feros zaharat
♦ pirofosfat feric
♦ dicitrat trimagnezic
♦ oxid de magneziu
♦ bicarbonat de sodiu
♦ benzoat de sodiu
♦ citrat monosodic
♦ citrat de zinc
♦ sulfat de zinc