Microincapsularea

Producatorii industriali au cereri din ce in ce mai mari in ceea ce priveste imbunatatirea activitatii sarurilor minerale pentru diferitele lor aplicatii. Bazandu-se pe o tehnologie unica de microincapsulare, Lohmann incearca sa indeplineasca aceste cereri si sa ofere solutii in colaborare cu clientii sai. Produsele "acoperite" sau microincapsulate sunt consistuite din particule individuale care sunt inchise intr-un strat protectiv obtinut din uleiuri vegetale hidrogenate - sau din alti agenti de acoperire, in functie de cerinte sau de aplicatiile respective.

 

Specialistii de la Lohmann se folosesc de anii lor multi de experienta in fabricarea de compusi minerali pentru dezvoltarea de produse microincapsulate de inalta calitate pentru acoperirea cerintelor si aplicatiilor dumneavoastra.

Avantaje:
♦ Prevenirea interactiunilor cu eventualele substante din alimentul in care acestea sunt adaugate
♦ Impiedica modificarea culorii
♦ Mascarea gustului si mirosului
♦ Eliberarea controlata a compusilor minerali
♦ Protectie impotriva influentelor umiditatii
♦ Protectie in timpul procesului de productie
♦ Imbunatatirea proprietatilor fizice ale produsului

 

In prezent Lohmann poate oferi urmatoarele saruri minerale microincapsulate:
♦ sulfat feros, uscat
♦ gluconat feros
♦ fumurat feros
♦ sodiu feric EDTA
♦ gluconat de zinc
♦ citrat de zinc

 

Materiile prime folosite corespund cerintelor farmacopeei, legislatiei europene sau sunt in acord cu specificatiilor clientilor.

 

Tipuri:
Tipul E: microincapsulare pentru mascarea gustului (evitarea gustului metalic sau astrigent) in alimentele de larg consum cu o valoare energetica scazuta.
Exemplu: musli si cereale; premixuri de vitamine si minerale


Tipul ET: microincapsulare compacta pentru reducerea sau evitarea riscului de oxidare a compusilor fierului in aplicatiile alimentelor lichide sau care contin apa.
Exemplu: produsele de cofetarie; laptele praf pentru copii mici; batoane energizante/pentru sportivi


Tipul SE: calitate speciala pentru reducerea sau evitarea riscului oxidarii compusilor fierului in aplicatiile alimentelor lichide sau care contin apa. Foarte potrivite pentru produsele instant. Exemplu: Laptele praf pentru sugari.