Intareste aroma, mareste capacitatea de prelucrare pentru vinuri albe si roze
Mareste randamentul, imbunatateste profitul si salveaza timp si costuri folosind Vinozym® VintageFCE G. Aceasta solutie enzimatica unica este o cale eficienta de a obtine cat mai mult din strugurii vostri albi si a produce vinuri cu un profil aromatic general imbunatatit.
Beneficii
Eliberare rapida a aromelor la costuri reduse
Salveaza timp si costuri cu Vinozym® VintageFCE G prin cresterea eliberarii aromelor si a precursorilor de arome, asigurand musturi mult mai fructate si reducand timpul de contact al pielitei cu pana la 30%.
Mareste capacitatea presei fara a dauna boabelor
Creste capacitatea presei prin lucrul la presiuni scazute si aceasta prevenind vatamarea pielitei strugurilor. Aceasta este posibila cu Vinozym® VintageFCE G, cu eliberarea mai rapida cu 30% a sucului in timpul presarii.
Creste profitul prin imbunatatirea randamentului
Intareste linia de prelucrare de baza si mareste profitul asigurand 10-20% randament mai mare cu Vinozym® VintageFCE G. Aceasta unica solutie enzimatica creste in acelasi timp randamentul prin reducerea volumului depunerilor grosiere cu pana la 50%.
Volumul mustului la fiecare treapta de presare
Vinozym® Vintage FCE G asigura un mai mare volum de must la varietatile de struguri Sauvignon, Muscadelle si Sémillon la diferite presiuni, inclusiv suc liber.
Teste la scara larga conduse sub conditii de crama: 25-35 tone de struguri, culese mecanic, Vinozym® Vintage FCE G la doza de 3 g/100 kg in zdrobitor. Timpul de umplere a presei: 2 ore.
Volumul de depuneri grosiere in tancul de linistire la o zi dupa presare
Vinozym® Vintage FCE G reduce volumul depunerilor cu cel putin 50%, asigurand mai mult profit.
Parametrii tehnici
Vinozym® Vintage FCE G se aplica in zdrobitor sau in bena de transport inainte de presare sau de contactul pielitei. Vinozym® Vintage FCE G permite in acelasi timp limpezirea mustului liber cat si a primelor fractii de must de presa. Utilizarea Novoclair® Speed de la Novozymes pentru limpezirea mustului este astfel limitata doar la fractiile de must de presa obtinute la mai sus de 1 bar.
Doza
3 g/100 kg. Doza trebuie crescuta la 3-4 g/100 kg pentru struguri cu boabe mici sau necopti.
Timp de contact
La presare directa, enzima are destul timp pentru a actiona asupra peretilor celulari, ajutand extractia precursorilor de aroma si eliberarea sucului. Pentru macerarea prin contactul pielitei, Vinozym® Vintage FCE G asigura reducerea cu 30% a timpului de contact.
Mai multe detalii gasiti in sectiunea LAMOTHE-ABIET de pe acest site.