Vinozym® Vintage FCE

Intareste culoarea si aroma vinurilor rosii premium

Vinozym® Vintage FCE creste stabilitatea culorii, a polifenolilor, a extractiei aromatice si capacitatea de prelucrare a cramei. Aceasta solutie enzimatica unicaeste cea mai economica cale de a scoate cat mai mult din strugurii rosii si a produce vinuri premium mai corpolente si gustoase.

 

Beneficii
Intarirea culorii
Vinozym® Vintage FCE usureaza extractia culorii si imbunatateste stabilitatea culorii cu pana la 20%. In plus, activitatea acestei solutii enzimatice unice mentine culoarea vinului chiar si dupa fermentare si maturare.

 

Imbunatatirea profilului aromatic general
Produce vinuri cu mai mult corp si gura cu Vinozym® Vintage FCE, care intareste extractia taninurilor delicate cu 15% fara cresterea astringentei. Aceasta unica solutie enzimatica realizeaza acest lucru prin extractia taninurilor dulci din pielita si a polizaharidelor din pulpa, asigurand vinului un profil aromatic general mai bun.

 

Cresterea capacitatii
Marirea eliberarii de suc liber cu 5-10% la sfarsitul fermentatiei alcoolice cu Vinozym® Vintage FCE, si scurtarea timpului de macerare cu 30%. Acestea reduc actiunile mecanice, ca pomparea, si limiteaza macerarea prefermentativa la rece.

 

Produce mai multe arome fructate
Aceasta unica solutie enzimatica intareste eliberarea aromelor si a precursorilor de aroma din pielita strugurilor si ajuta in producerea de vinuri rosii cu mai multe arome fructate.

 

Urmarirea in timp a indexului total de polifenoli

Vinozym® Vintage FCE are un efect pozitiv asupra extractiei culorii si a polifenolilor. Efectul variaza in functie de an si de varietatea strugurilor, vinul tratat cu enzime este mai stabil in timp.

 

Efectul Vinozym® Vintage FCE asupra culorii pe diferite varietati

Vinozym® Vintage FCE imbunatateste semnificativ eliberarea culorii pe varietatile de struguri pentru vin rosu.

 

Parametrii tehnici
Vinozym® Vintage FCE este utilizat dupa zdrobitor/dezciorchinator in timpul umplerii tancului de macerare. SO2 nu afecteaza activitatea enzimei. Vinozym® Vintage FCE va permite sa reduceti timpul macerarii la rece cu 30-100% sau chiar sa eliminati procesul de macerare la rece. Aceasta va asigura producerea unui vin rosu fructat cu doar o zi de racire comparativ cu doua zile fara enzime.

 

Dozare
3-4 g/100 kg de struguri cu boabe mari. Doza trebuie crescuta la 4-5 g/100 kg pentru struguri cu boabe mici sau in anii secetosi cu maturare slaba.

 

Timpul de contact
Enzima este activa din momentul adaugarii pe struguri.

 

Mai multe detalii gasiti in sectiunea LAMOTHE-ABIET de pe acest site.