VinoTaste® Pro

Obtineti o maturare rapida si un vin de calitate mai buna

Accelerati maturarea vinurilor albe sau rosii si intariti aroma cu VinoTaste® Pro. Aceasta enzima pentru vinificatie de la Novozymes mareste rotunjimea vinului datorita activitatii sale enzimatice unice si imbunatateste limpezirea vinurilor tinere.

Beneficii
Grabeste limpezirea si maturarea dupa fermentatia alcoolica
1. Asigura limpezirea rapida a vinurilor tinere cu VinoTaste® Pro imediat dupa fermentatia alcoolica, care taie zaharoidele naturale mari si in acest fel scurteaza timpul de limpezire.
2. VinoTaste® Pro micsoreaza timpul de maturare cu aproape 20%, in timp ce stabilizeaza culoarea si calitatea generala a vinului. Inlaturati riscul aromelor nedorite datorita purificarii FCE si accelerarii timpului de macerare.

Imbunatatiti profilul aromatic general al vinului
Intariti aroma si cresteti rotunjimea vinului cu VinoTaste® Pro, care imbunatateste filtrabilitatea naturala a vinului cu pana la 200%, reducand necesarul de forte mecanice in timpul filtrarii,care pot degrada profilul aromatic general al vinului


Vin alb, degustare Sauvignon Blanc, maturat pe drojdie, 2004

Intr-un test triangular cu 17 degustatori de vinuri (Facultatea Oenologica din Bordeaux), vinul tratat cu VinoTaste® Pro este statistic diferitfata de vinul netratat. Cand li s-a cerut sa noteze calitatea vinului, au ales vinul tratat cu VinoTaste® Pro.

Utilizand VinoTaste® Pro pe vin alb s-a observat imbunatatirea proprietatilor senzoriale,in particular gustul si calitatea a Sauvignon Blanc, datorita eliberarii compusilor de savoare.

Vin rosu, imbunatatirea profilului senzorial, Merlot 2005

VinoTaste® Pro imbunatateste gura dupa 12 luni (Acest Merlot a fost imbuteliat dupa cinci luni).

Parametrii tehnici
VinoTaste® Proeste utilizat la sfarsitul fermentatiei alcoolice sau la pritoc, pentru rosii sau la maturarea pe drojdii, pentru albe.
Pentru rosii maturate in cisterne, VinoTaste® Pro este adaugat la prin partea de jos a cisternei inainte de fermentatia malolactica. La maturarea in baricuri, VinoTaste® Pro este adaugat pe sus la sfarsitul fermentatiei alcoolice.
Pentru albe si roze maturate pe depunerea fina in baricuri, VinoTaste® Pro este adaugat la sfarsitul fermentatiei alcoolice in baric.

Timpul de contact
Enzima este activa de cand a fost adaugata in vin.

Doza
6 g/hLpentru alb si roze si 10 g/hLpentru rosii datorita continutului lor ridicat de polifenoli.

Temperatura
VinoTaste® Pro este activ in intervalul 5-60°C. O adaugare timpurie in vinurile tinere intareste efectul enzimei. VinoTaste® Pro este activ fara a fi influentat de pH-ul vinului (pH 2.9–4.0).

Mai multe detalii gasiti in sectiunea LAMOTHE-ABIET de pe acest site.