VinoCrush® Classic

Mustul din struguri si randamentul vinului in vinificarea in rosu si alb

VinoCrush® Classic este o enzima de extractie care imbunatateste macerarea/extractia strugurilor rosii si albi. Ea genereaza randament mare de extractie a sucului din strugurii albi atunci cand este utilizata direct in presa. La struguri rosii genereaza randament mare la vin si reduce turbiditatea atunci cand este utilizata in timpul macerarii.

 

Beneficii:


Struguri albi: randament crescut de suc direct in presa
Utilizand VinoCrush® Classic la strugurii albi in general creste randamentul sucului cu 7-10%, de la 70% catre 80%, pastrand intreaga aroma si calitatea.
In plus, vei avea nevoie de presiune mai mica la presa pentru a extrage aceeasi cantitate de suc, cu un volum suplimentar de 8% suc liber (ravac). Si vei mari capacitatea presei cu 20% datorita extragerii mai rapide a sucului.
Vei obtine 7-10% mai mult suc din acelasi volum de struguri, ceea ce contribuie puternic la profitabilitatea ta (cel putin 25 EUR in plus pe tona de struguri albi).
Vei elimina riscul aromelor erbacee atunci cand utilizezi presiuni scazute la presare.
Poti scurta cu 20% ciclurile de presare, procesand o cantitate mai mare de struguri in aceeasi perioada de timp.

Struguri rosii: randament mai mare de vin si un vin limpede dupa macerare
Utilizand VinoCrush® Classic pe struguri rosii se mareste randamentul de vin cu 3-5% si se reduce turbiditatea vinului cu mai mult de 50% dupa fermentatia alcoolica.
Vei atinge profituri inalte din procesarea cu 3-5% mai mult vin din acelasi volum de struguri. Acest fapt va creste profitabilitatea cu cel putin 12 EUR pe tona de struguri rosii.
Vei scadea costurile de limpezire dupa fermentatia alcoolica cu cel putin 1 EUR pe hectolitrul de vin.

 

Struguri albi, Semillon (pH 3.3,temp.15°C), Australia 2008. VinoCrush® Classic la 3 ml/100 kg.

Randamentul extractiei a crescut cu 10% prin utilizarea VinoCrush® Classic la doza de 3 ml/hL cu o semnificativa marire de 15% la presiune mica (P<1 bar). Ciclul de presare poate fi scurtat cu 30%, permitand o operatie mai lina, in particular pe varietati bogate in pectina precum Semillon sau pe struguri nematurati.


Randamentul de must limpede este semnificativ crescut prin utilizarea VinoCrush® Classic. Viteza de limpezire poate fi imbunatatita prin adaugarea a 2 ml/hL VinoCrush® Classic dupa presare in cisterna de limpezire pentru a ajuta la reducerea volumului de sedimente.


Struguri Rosii, Merlot (pH 3.9,temp.20°C), Australia 2008. VinoCrush® Classic la 4 ml/100 kg.

Pe Merlot, randamentul de extractie a vinului este crescut cu 5% cand se utilizeaza VinoCrush® Classic pe struguri si se aplica o presiune joasa (P<1 bar).


Limpezirea este semnificativ imbunatatita cu mai mult de 50% in fazele timpurii ale vinificatiei,
imediat dupa fermentatia alcoolica (FA), dar si dupa fermentatia malolactica (FML), tragerea si stabilizarea la rece, permitand imbunatatirea filtrabilitatii vinului tanar.

 

Parametrii tehnici
VinoCrush® Classic este adaugat pe struguri in zdrobitor-dezciorchinator, inainte de presarea strugurilor albi, si dupa zdrobitor-dezciorchinator, la umplerea cisternei de macerare pentru strugurii rosii. Omogenizarea se va face prin repompare.
Enzima actioneaza din momentul contactului cu strugurii micsorand vascozitatea, astfel se faciliteaza eliberarea sucului si se usureaza extractia.

 

Timpul de contact
VinoCrush® Classic este activa din momentul adaugarii in zdrobitor-dezciorchinatora strugurilor albi sau in cisterna de macerare a strugurilor negri.

 

Dozare
Doza recomandata este de 3-4 ml/100 kg la struguri albi si 3-5 ml/100 kg la varietatile de struguri rosii cu maturitate buna (mariti doza pentru struguri nematurati).

 

Temperatura
VinoCrush® Classic este activa in intervalul 5-60°C.
Pe struguri termotratati este recomandabilca enzima sa fie adaugata dupa tratamentul termic, atunci cand temperatura a scazut.

 

pH
VinoCrush® Classic este activa in intervalul de pH 2.9-4.0 al mustului.

 

Mai multe detalii gasiti in sectiunea LAMOTHE-ABIET de pe acest site.