VinoClear® Classic

Limpezirea rapida a mustului pentru vinificatie

VinoClear® Classic ajuta rapida limpezire a mustului din struguri inainte de pornirea fermentatiei alcoolice (FA). In acelasi timp reduce volumul depunerilor grosiere, salveaza costuri si mareste profiturile tale.

 

Beneficii
Asigura limpezirea rapida
Obtine o limpezire rapida din orice varietate si calitate de struguri, creste randamentul si eficienta echipamentului vostru de limpezire cu de 2-5 ori.
Vei putea limpezi de cel putin 2 ori mai mult suc pe timpul campaniei utilizand acelasi echipamente. Sucul este gata limpezit in cel putin jumatate din timp, si vei putea porni fermentarea mult mai timpuriu, cu pastrarea integrala a aromei.


Creste randamentul si profitul
Reduce volumul depunerilor grosiere cu 30-50%, rezultand o marire a randamentului de suc.
Vei obtine mai mult suc limpede din hectolitrul de must si vei reduce pierderile din depuneri, rezultand o crestere a profitului companiei tale.

 

Imbunatatirea puterii de limpezire:
Chardonnay (pH 3.4, temp. 10°C) – South Africa 2009.
Teste in crama la scara larga

VinoClear® Classic asigura putere marita de limpezire comparativ cu enzimele concurente, la aceeasi doza.

Must de Chardonnay (pH 3.3, temp. 16°C) – Chile 2009.
Teste pilot cu must industrial

Mustul tratat cu VinoClear® Classic limpezeste rapid, atingand turbiditatea de < 100NTU in timp de mai putin de cinci ore. Depectinizarea eficienta este importanta pentru a realiza o rapida limpezire, atat statica cat sau fortata (centrifugare, flotatie). Fermentare mustului limpede face posibila mentinerea unei arome proaspete si fructate.

 

Dupa 24 de ore, mustul tratat cu VinoClear® Classic are turbiditate foarte scazuta. Volumul sedimentului este 4% (dupa 12 ore este 8%).

* Testul pectinei este o descoperire Novozymes care va permite monitorizarea degradarea pectinei.

Parametrii tehnici
VinoClear® Classic este adaugat prin partea de jos a tancului atunci cand il umplem dupa presare. Omogenizarea se va realiza in timpul umplerii. Enzima actioneaza atunci cand intra in contact cu mustul. Eficienta tratamentului poate fi urmarita utilizand Testul de pectina* de la Novozymes pentru monitorizarea degradarii pectinei.

Timpul de contact
VinoClear® Classic este activ cu cat este mai repede introdus in must. La temperaturi scazute (5-10°C), recomandam timp de contact minim de trei ore pentru a atinge limpezirea. Bentonite nu trebuie folosita in acelasi timp.

Dozaj
Doza recomandata este 2-3 ml/hL. Doze mai mici se vor aplica la varietatile cu pectina scazuta ca Chardonnay; doze mai mari se vor aplica varietatilor bogate in pectina ca Semillon, Muscat, Sauvignon blanc, sau in cazul strugurilor cu maturitate scazuta.

Temperatura
VinoClear® Classic este activ in intervalul 5 - 60°C. Pentru temperaturi mai scazute, va sfatuim sa cresteti doza cu 30% sau sa mariti timpul de contact.

pH
VinoClear® Classic este activ in intervalul de pH al mustului pH 2,9-4,0.

 

Mai multe detalii gasiti in sectiunea LAMOTHE-ABIET de pe acest site.