Protamex®

O gandire proaspata asupra prelucrarii pestelui

Cum mai mult de jumatate din greutatea pestelui prelucrat este clasificata ca fiind subproduse, are sens ca din punct de vedere ecologist dar si economic sa cream valoare din aceste subproduse si sa minimalizam deseurile. Protamex® de la Novozymes poate ajuta in transformarea acestor subproduse in ingrediente cautate asa cum este extractul proteic din peste (FPE).

 

Procesarea cu enzime nu doar permite realizarea extrasului proteic din peste, dar in acelasi timp a uleiului din peste si a extractului de oase – toate cu protejarea generoaselor beneficii oferite de peste. Asa cum extrasul proteic din peste este usor digerabil si gustos, cand este utilizat in producerea de hrana pentru animale, produsul final este de departe superior aceluia bazat pe faina de peste. Exceptionala calitate a acestei hrane a fost probata prin cresterea documentata a consumului si a ratelor de crestere la porci si pui.

 

Cu o industrie focusata pe sustenabilitate si pe costurile materiilor prime, nu a fost niciodata un timp mai bun pentru a transforma subproduselor in extrase nutritive proteice din peste utilizand enzime eficiente.

 

Procesare a pestelui prietenoasa
- Toate subprodusele de calitate alimentara pot fi utilizate, eliminand complet deseurile.
- Sustenabilitatea resurselor marine reprezinta o provocare in eficientizarea utilizarii fiecarui peste procesat.

 

Valoare si versatilitate
- Orice tip de subprodus de calitate alimentara din peste sau fructe de mare poate fi transformata in extras proteic din peste utilizand aceasta aplicatie,
- Extrasul proteic din peste este bogat in proteina, bogat in aminoacizi marini si slab in grasimi,
- Extrasul proteic poate fi utilizat in hrana de mare calitate pentru animale.

 

Fig.1. Enzime recomandate

 

Fig.2. Compozitia tipica comparativa a fainii de peste si a extrasului proteic de peste (FPE)

 

Fig.3. Proces tehnologic pentru tratarea subproduselor din somon cu
Protamex® de la Novozymes