Prospetime, textura si aspect

Calitatea de proaspat copt pe timpul depozitarii.

Checul industrial a devenit o alternativa obisnuita la o gustare. Dar un chec tare si uscat va pierde rapid in preferinta consumatorilor.

Consumatorii vor moale si umed
Novozymes a consultat mai mult de 400 de consumatori din Franta si Marea Britanie – doua din tarile cu cel mai mare consum de checuri din lume. Le-am cerut sa descrie cu cuvintele lor prospetimea unui chec.

Cele mai importante trei raspunsuri au fost:
♦ “Moale” (61%)
♦ “Umed” (37%)
♦ “Gustos” (25%)

Consumatorii ne-au ajutat sa dezvoltam OptiCake
Pe baza acestor descrieri ale consumatorilor, Novozymes a folosit expertiza sa in enzime sa dezvolte doua noi solutii OptiCake. Aceste solutii pastreaza umezeala, moliciunea si textura checului industrial pe timpul depozitarii si permit companiilor producatoare de amelioratori pentru checuri sa dezvolte noi solutii de prospetime competitive.

In testarea consumatorilor, respondentii au raportat ca moliciunea si umezeala sunt cheile perceptiei prospetimii. 73% dintre aceeasi respondenti au preferat checul realizat cu tehnologia OptiCake fata de de checul realizat fara enzime, dupa doua saptamani de depozitare.

Beneficiile principale cu OptiCake
♦ Un chec moale si umed,
♦ Textura superioara,
♦ Volum mai mare si o forma mai buna,
♦ O flexibilitate operationala marita – timp pentru planificarea eficienta a productiei si distributiei.

Solutia de pionierat a Novozymes pentru prospetimea checurilor poate ajuta producatorii sa obtina flexibilitate operationala furnizand prospetimea pe care o prefera clientii.