O cale suculenta si colorata de a fi sanatos

Bio-solutiile bazate pe enzime ca Pectinex® Ultra Color de la Novozymes ajuta producatorii de a furniza mult mai multe produse din sucuri mai atragatoare si nutritive pentru satisfacerea pietii in crestere.

Schimbarea stilului de viata la nivel global inseamna cererea in continua crestere a consumatorilor pentru produse alimentare si bauturi de o calitate superioare si sanatoase. Pectinex® Ultra Color de la Novozymes ofera intr-adevar solutii unice pentru producatori.
Cercetarile stiintifice au demonstrat beneficiile semnificative oferite de fructele de padure – in primul rand prin puterea lor antioxidanta, rolul lor in preventia bolilorprin substantele chimice, vitaminele, mineralele si fibrele care le contin. Aceste "super fructe" se adreseaza consumatorilor atenti la starea lor de bine, dar si la producatorii care doresc sa patrunda pe aceasta piata prin incorporarea in produsele lor.
Cel mai nou produs al Novozymes pentru industria sucurilor din fructe este Pectinex Ultra Color, care a fost special dezvoltat ca un ajutor in procesarea fructelor de padure si a strugurilor. Rezultat al combinari unice a doua tehnologii de fermentare, acest amestec de pectinaze este chiar potrivit si pentru obtinerea de sucuri organice.

 

Un gust pentru o calitate buna
Pentru a produce suc de fructe de padure sau struguri,primul pas este procesul de tocare si presare pentru extragerea sucului. In timpul acestui proces enzimele au demonstrat ca pot ajuta optimizarea randamentului de suc. Produsele de macerare si depectinizare, asa cum este Pectinex Ultra Color, faciliteaza extractia prin degradarea pectunelor solubile pentru imbunatatirea eliberarii sucului din matricea fructului.

 

Desi alte pectinaze pot asigura rezultate similare de extractie, Pectinex Ultra Color este unic prin intensificarea si cresterea extractiei culorii din fruct si totodata ajutand stabilizarea, clarificarea si filtrarea prin reducerea dificultatilor intalnite in continuarea procesului tehnologic. Este de actualitate deoarece prin aceasta se creste eficienta procesului prin marirea extractiei culorii. Continutul mic de pectina din tescovina reduce necesarul de agenti de limpezire care pot afecta negativ culoarea.

 

Evidentiati beneficiile
Multi producatori de suc sunt concentrati in producerea de suc de struguri si fructe de padure, beneficiile pentru sanatate sunt slab evidentiate. Multe sucuri contin antioxidanti puternici considerati ajutoare in dieta pentru reducerea probabila a bolilor cauzate de stresul oxidativ. Afinele si Zmeura contin compusi care se crede ca inhiba si chiar lupta cu anumite celule canceroase umane, si sunt in acelasi timp bogate in luteina care este implicata in sanatatea vederii. Aroniasi Coacazul Negru sunt extrem de bogate in vitamina C, iar Coacazele ofera un puternic antibiotic natural care previne infectiile. Abundenti in vitamina C sunt si strugurii Concord, considerati promotori ai sanatatii vederii si a presiunii arteriale. Pectinex Ultra Color pot ajuta procesatorii acestor fructe sa maximizeze aceste atribute sanatoase ale produselor lor, marind cererea clientilor.

 

Produse mai bune si o procesare imbunatatita
Pectinex Ultra Color nu doar mareste proprietatile dorite ale sucului produs finit, dar si imbunatateste si flexibilizeaza procesul de productie. Imbunatateste presabilitatea, impreuna cu o semnificativ redusa turbiditate la macerare, usurarea clarificarii si a fazei de filtrare. Reducerea solidelor insolubile ramase dupa stoarcere de asemenea asigura o filtrare usurata. Aceste imbunatatire se pot vedea printr-un simplu test cu alcool care evidentiaza un rezultat negativ al pectinei ramasa in tescovina. Combinat cu un timp redus de actionare, rezultatul general al capacitatii de productie de suc este crescut, in mod special aplicata la decantor. Prin eficientizarea flexibilitatii fluxului tehnologic, Pectinex Ultra Color a demonstrat aceleasi beneficii superioare cu ambele materii prime, fructe de padure si struguri, proaspeti sau congelati in instalatii cu orice echipament de separare lichid-solid.