Novoclair® Speed

Obtineti o limpezire rapida la musturi dificile

Grabirea limpezirii musturilor dificile care au pH scazut si continut ridicat de pectina, se poate obtine cu o cu Novoclair® Speed, o enzima de limpezire de inalta performanta. Novoclair® Speed in acelasi timp reduce energia si costurile de manipulare si reduce volumul depunerii grosiere asigurand un profil proaspat si fructat.

 

Beneficii
Permite limpezirea rapida
Obtineti limpezirea rapida a musturilor cu turbiditate mare si continut ridicat de pectina cu Novoclair® Speed, care creste eficacitatea echipamentului vostru de limpezire cu 60% si in acelasi timp protejeaza aroma fructata a vinului.

Oferabogatie si fructuozitate vinului
Reduce consumul de energie si costurile de manipulare cu Novoclair® Speed, care asigura rapida sedimentare a solidelor si imbunatateste tratamentele mecanice ca centrifugarea si filtrarea.

Creste randamentul, imbunatateste profitul
Reduce volumul depunerii grosiere cu aproape 50%, rezultand o crestere a randamentului si creste profitul.

Imbunatateste stabilitatea aromatica
Obtineti un vin proaspat si fructat cu Novoclair® Speed prin limitarea eliberarii de precursorilor fenolilor volatili pentru asigurarea o stabilitate aromatica mai buna, indepartand extractia aromelor vegetale.

Limpezirea: must alb pH 3.0, temperatura 5°C

Graficul arata ca Novoclair® Speed este o foarte eficienta enzima de limpezire, in special pe musturi dificile din struguri bogati in pectina cu pH scazut (2.9-3.2).


Parametrii tehnici
Novoclair® Speed trebuie aplicata in cisterna de limpezire in timpul umplerii (doza de enzimacalculata pentru tot volumul cisternei). Novoclair® Speed poate fi utilizata inainte de flotatie sau centrifugare.

Doza
0.5-1 g/hL
Atunci cand Vinozym® FCE a fost utilizata pe struguri (la presa, la contactul cu pielita), Novoclair® Speed trebuie folosita doar pe fractia de must de presa obtinut la presiune mai mare de 1.0 bar.

Temperatura
Enzima poate fi aplicata pe must rece la temperaturi joase pana catre 1°C.

Timpul de contact
Timpul de contact este bazat pe timpul de umplere si de tragere. Novoclair® Speed este foarte eficient grabind depectinizarea. Aglomerarea si sedimentarea depind de echipament si de temperatura.

Mai multe detalii gasiti in sectiunea LAMOTHE-ABIET de pe acest site.