Vitamina B2

Surse
Vitamina B2 este una dintre cele mai larg raspandite vitamine. Toate plantele si celulele din organismul animal contin vitamina B1, dar exista doar cateva surse bogate. Drojdia si ficatul au cele mai mari concentratii, dar cele mai comune surse sunt laptele si produsele lactate, carnea, ouale si leguminoasele. Boabele de cereale, desi surse sarace de riboflavina, sunt importante pentru aceia care fac din cereale principalul aliment din dieta lor. Riboflavina din surse de origina animala este mai absorbita decat cea din sursa vegetala.

Functii
Riboflavina este vitala pentru eliberarea energiei din alimente si pentru sanatatea pielii, ochilor si pentru crestere. Joaca un rol major in procesele de oxidare si reducere de la nivelul celulelor.

Deficienta
Deficitul este foarte rar intalnit si de regula este legat de deficitul altor vitamine hidrosolubile. De vreme ce produsele cerealiere sunt surse sarace de vitamina B2, realmente, toate tipurile de produse de origine animala contin suplimente de vitamina B2. Pentru animalele crescute la ferma, chiar si o deficienta marginala de riboflavina poate conduce la pierderea apetitului si cu defecte de crestere. Deficienta riboflavinei afecteaza, de asemenea sistemul nervos, tractul intestinal si organele de reproducere. Pentru a preveni deficienta, majoritatea mixurilor pentru hrana animalelor (cu exceptia celor pentru rumegatoare) sunt fortifiate cu riboflavina.

Vitamina B2 DSM
Riboflavina DSM este acum produsa printr-o noua tehnologie de fermentare folosind microorganisme modificate genetic in combinatie cu un proces de purificare riguros. Dupa incheierea procesului de fermentare biomasa este distrusa si indepartata. Acest produs intermediar este apoi dizolvat si mai departe purificat printr-un procedeu combinat de absorbtie si filtrare prin membrane. Compusul rezultat este identic din punct de vedere chimic si nu contine ADN detectabil. Structura cristalina finala este atinsa prin procedeul DSM de cristalizare protejata, unic si brevetat, patent-protected crystallization process, followed by an advanced urmat de un procedeu de uscare avansata. Noua structura cristalina modificata conduce la un produs cu proprietati exceptionale.