Sanatatea ochilor

O conditie esentiala pentru calitatea vietii in secolul XXI

Ochiul omenesc. Vederea este simtul cel mai important al omului, dar fara a avea ochi sanatosi , avantajele secolului XXI nu pot fi castigate.

Niciodata in istorie sanatatea ochilor nu a fost atat de importanta. Vederea joaca un rol mai mare in societatea activa, mereu in schimbare din zilele noastre. Daca munca este concentrata pe folosirea tehnologiei telecomunicatiilor, informatia este dobandita prin intermediul computerelor, dar amandoua necesita o vedere excelenta.

Sanatatea ochilor este o conditie prealabila pentru majoritatea activitatilor zilnice si mentinerea unei bune vederi. Simtul dominant al omului a devenit parte integrala a calitatii vietii din secolul XXI. Din aceste considerente, sanatatea ochilor este astazi o grija majora pentru oamenii din intreaga lume.

In tarile vestice, cele doua afectiuni cronice predominante sunt AMD si cataracta. Costurile directe sau indirecte cauzate de aceste afectiuni ale ochiului sunt enorm de ridicate.

Cresterea dovezilor stiintifice demonstreaza ca luteina si zeaxantina pot fi importante pentru mentinerea sanatatii ochilor.