Sanatatea oaselor

Sanatatea oaselor este esentiala pentru o viata activa. In fiecare sfera a vietii cotidiene, indiferent daca este vorba despre munca, sport sau timpul liber, oamenii trebuie sa aiba grija de sanatatea oaselor lor. Oasele sanatoase confera organismului putere si stabilitate pentru protejarea organele interne. Important este sistemul osos care reprezinta in jur de 12% din greutatea totala a corpului uman.
Oasele sunt tesuturi vii si sunt in permanenta supuse remodelarii sau refacerii prin inlocuirea tesutului osos vechi, distrus cu unul nou. Trebuie pastrat un echilibru intre aceste doua procese. Daca acest echilibru este perturbat apar complicatiile, inclusiv fragilitatea oaselor si osteoporoza.

De ce trebuie ca oamenii sa aiba oasele sanatoase?
Exercitiile fizice regulate si sanatoase, alimentatia echilibrata sunt amandoua importante. Evitarea factorilor de risc ca fumatul si stresul, contribuie, de asemenea la sanatatea oaselor. Putem cu totii contribui cu ceva pentru a influenta sanatatea oaselor noastre. Prin practicarea de exercitii fizice de mentinere a greutatii corporale putem contribui la mineralizarea oaselor. Prin o alimentatie corespunzatoare putem fi siguri ca asiguram necesarul de nutrienti disponibili pentru metabolismul oaselor.

 

Principalii nutrienti sunt:
♦ Vitamina D
♦ Vitamina C calciu
♦ Vitamina K
♦ Vitamina B6 Magneziu

Este important sa ne gandim la schimbarile majore care au intervenit in stilul de viata si modul de alimentatie al oamenilor din ultimii ani. Ca urmare a acestor schimbari, multi dintre noi nu-si mai asigura necesarul de nutrienti adecvat. Pentru a ajuta consumatorii sa-si asigure necesarul de nutrienti, acestia pot fi luati sub forma de suplimente nutritionale sau alimente fortifiate. DSM Nutritional Products furnizeaza acesti suplimenti pentru a obtine astfel de produse.