Ingrijirea personala - Stiinta in frumusete

DSM Nutritional Products produce ingrediente pentru a proteja, remedia, vitaliza si a conferi rezistenta pielii si parului. Ei ofera clientilor lor din industria cosmetica prin acest portofoliu produse de top: vitamine, ingrediente bioactive si filtre UV.

 

Departamentul de cercetare - dezvoltare pentru ingrijirea personala este implicat in descoperirea si dezvoltarea de noi ingrediente tehnice superioare pentru ingrijirea pielii, impotriva radiatiilor solare si pentru ingrijirea parului.
- Vitaminele - ajuta in protejarea, tratarea si regenerarea parului, pielii si unghiilor. Adaosul de vitamine in procente bine determinate la aceste formule pot asigura performanta produselor cosmetice si de toaleta. De mare interes pentru produsele cosmetice sunt vitaminele: A, E, C, D, pantenol (provitamina B5), B3, B6, K1 si biotina (vit. H).
- Filtrele UV - sunt ingrediente care absorb, reflecta sau blocheaza efectul daunator al radiatiilor ultraviolete A si B. Ele sunt special formulate pentru a proteja pielea de soare in functie de factorul de protectie solara. Datorita faptului ca pielea si parul sunt expuse zilnic luminii soarelui, filtrele UV devin din ce in ce mai des raspandite in produsele pentru ingrijirea zilnica, cum ar fi: produsele hidratante si regenerante, sampoanele. Filtrele UV sunt folosite, de asemenea, pentru protejarea continutului produsului cosmetic, pentru ca acesta sa nu-si modifice in timp culoarea si parfumul. Produsele UV obtinute de DSM sunt comercializate sub denumirea comerciala exclusiva de PARSOL®.

Alte ingrediente specifice:
Phytantriol este folosit pentru ingrijirea parului impotriva distrugerii mecanice si a uscarii cu aer cald.
Omega 6 (ulei de Borago officinallis si ulei de primula de seara) sunt hidratanti naturali pentru piele.
Carotenoizi - beta carotenul sau licopenul sunt folositi ca si coloranti sau antioxidanti pentru produsele destinate ingrijirii pielii si buzelor.
Emulsifiantii faciliteaza integrarea armonioasa dintre faza uleioasa si faza apoasa rezultand produse cosmetice care confera pielii un aspect catifelat si stralucitor. Emulsifiantii DSM sunt comercializati sub denumirea exclusiva de AMPHISOL® TEAVIGO® - 94%EGCG, componentul principal din ceaiul verde, cu aplicatii in igiena orala, bazandu-se pe urmatoarele beneficii tinta:
- Antiplaca/antitartru
- Antigingivita
- Combate respiratia urat mirositoare.

Se stie ca nu exista alt produs care sa indeplineasca trei functii majore pentru igiena orala.