Solutii de acoperire a branzeturilor: Superdex®

Superdex® suspensii - domeniul de aplicare
Dispersii cu vascozitate mica sau suspensii ce contin ca substante active natamicina, acidul sorbic plus coloranti alimentari si agenti de ingrosare, pentru a fi folosite pentru tratamentul de suprafata al branzeturilor cu pasta tare, semitare. Rolul acestora fiind acela de a proteja de actiunea mucegaiurilor si a drojdiilor de la suprafata bucatilor de branza cu umiditate relativa. Se recomanda a se utiliza dupa procesul de saramurare.

Este conceput pentru toate tipurile de procese tehnologice actuale (scufundarea in saramura, stergerea uscata sau razuire, spreiere)

Folosirea polimerilor este in acord cu Directivele EU 89/109, 90/128, 92/39 si 93/9 si reglementarile nationale cu privire la matarialele plastice permise in contact direct cu alimentele.

Superdex® agenti de acoperire - domeniul de aplicatii

Emulsii apoase si cu viscozitate ridicata de PVA ce constau in dispersii de antimicotice cum ar fi natamicina si acidul sorbic plus coloranti alimentari si agenti de ingrosare pentru tratamentul de suprafata al branzeturilor cu pasta tare si semitare. Prin acest procedeu de acoperire se asigura protectie impotriva cresterii mucegaiurilor si a drojdiilor pe durata maturarii sau a depozitarii produsului finit. El asigura un strat protector pentru a evita sau a reduce deteriorarea fizica sau mecanica a branzei si de asemenea pentru a reduce pierdere de apa din branza.

Produsul este adaptat pentru toate procedeele de aplicare (manual, mecanic sau spreiere).

Folosirea polimerilor este in acord cu Directivele EU 89/109, 90/128, 92/39 si 93/9 si reglementarile nationale cu privire la matarialele plastice permise in contact direct cu alimentele.

Superdex® produse experimentale - domeniul de aplicatii
Aceste produse sunt noi sau variaza fata de produsele existente, avand noi caracteristici sau proprietati in ideea de a intampina cerintele tot mai mari ale clientilor.
Ca de exemplu: imbunatateste capacitatea de a inhiba cresterea mucegaiurilor, straturile de acoperire sunt foarte elastice, straturi care pot fi indepartate, bariera puternica pentru apa, coloranti sau amestecuri de coloranti experimentali, confera luciu sau aspect mat, imbunatateste compatibilitatea cu folia de plastic sau ceara pentru branza.