Pentru branzeturile cu pasta tare sau semitare maturate la temperaturi moderate pana la temperaturi relativ mari, dezvoltarea sporilor de Clostridium tyrobutyricum poate cauza defecte cum ar fi mirosul neplacut, rancezirea butirica sI fenomenul de "balonare tarzie". Delvozyme® este un produs avand ca substanta activa lysozyme din albus de ou (E 1105), care previne efectiv aceasta problema.
Avantajele Delvozyme®:
♦ Elimina problema data de Clostridium tyrobutyricum (care este rezistenta la caldura si supravietuieste procesului normal de pasteurizare al laptelui),
♦ Nu sunt necesare investitii suplimentare de echipament cum ar fi sterilizatoare, pompe si tevarie
♦ Fara efect asupra activitatii culturilor starter sau a substantelor de coagulare utilizate
♦ Poate fi adaugat direct in laptele pentru obtinerea branzei, sau dupa ce este dizolvat in apa
♦ Reduce riscul deteriorarii branzei permitand o temperatura optima de maturare
♦ Se integreaza usor in cadrul procesului tehnologic traditional de obtinere a branzei, astfel asigurand maximum de flexibilitate producatorilor
♦ Ajuta la standardizarea calitatii produsului finit,
♦ Contribuie la cresterea cererii de branza traditionala
Delvozyme este disponibil in forma lichida sau granulara.