Coagulant pentru branzeturi: Fromase®

Fromase® este un coagulant de origine microbiana obtinut dintr-un proces de fermentare a mucegaiului Rhizomucor miehei.

Fromase® este disponibil in variantele cu termostabilitate scazuta si medie, potrivit pentru toate tipurile de branza si la producerea cazeinei.

Ultimul produs dezvoltat de DSM, Fromase® XL, poate fi comparat cu orice alt tip de coagulant in privinta proprietatilor de producere a branzei.

Acest coagulant DSM este potrivit pentru toate tipurile de branzeturi vegetariene, certificat ca fiind nemodificat genetic, Kosher si Halal.

De exemplu testele cu Fromase XL in Olanda pe branza Gouda de 12-18 luni vechime sunt comparabile cu cele de la branza la care s-a folosit cheag de origine animala. De asemenea, aplicatiile pe scara larga pe branza Cheddar maturata in Marea Britanie demonstreaza obtinerea unei bune arome si texturi si fara gust amar. Emmental (8 luni vechime) produsa cu Fromase XL in Germania s-a comportat si mai bine decat branza produsa cu cheag de origine animala. O mare parte din branza Mozarella din Marea Britanie si Italia este produsa cu Fromase XL.